Universal & Network
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Embelsira online
 
ForumFaqa StartueseGalleryLatest imagesKërkoRegjistrohuidentifikimi

 

 Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER.

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Universal

Universal


Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 35
Location : Tirane

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER.   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitimeTue Nov 17, 2009 4:59 am

USERMODES Modet e Userit
________________________

o = Global IRCop.

O = Local IRCop.

i = I Padukshem (Nuk tregohet ne perdorimin e komandes /who).

w = Mund te shikoje wallop messages.

g = Mund te lexoje dhe ti dergoje globops, dhe locops.

h = I gatshem er ndihme, IRCOP ndihmues.

s = Mund te shikoje lajmet e serverit.

k = Shikon te gjitha /KILL qe ekzekutohen.

S = Vetem per sherbimet. (Mbrojtje per to)

a = Eshte Administrator i Serverit.

A = Eshte Administrator i Serverit.

N = Eshte Administrator i Networkut.

T = Eshte Administrator teknik.

C = Eshte CoAdmin

c = Shikon te gjitha lidhjet dhe shkeputjet(connects/disconnects) ne serverit lokal.

f = Shikon lajmerimet e Flood nga Serveri.

r = Tregon se pseudonimi eshte i rregjistruar.

x = I jep perdoruesit hostname te fshehur.

e = Mund te shikoje mesazhet e Serverit qe i dergohen perdoruesve qe kane umode +e.

b = Mund te lexoje dhe ti dergoje Chatops.

W = (IRCops only) ju tregon kur dikush ben komanden /whois per ju.

q = (Services Admins only) Nuk mund t'ju beje kush KICK pervecse me U:Lines.

B = (users) Ju shenon ju si BOT.

F = (net|tech admin only) Mundeson shikimin e klientave te larget lidhjet dhe mbylljet e tyre.s

I = (net|tech admin only) Mundeson hyrjen dhe daljen e padukshme, si dhe mundeson berjen tuaj te padukshem neper dhoma.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
Universal

Universal


Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 35
Location : Tirane

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: Ktu i keni me Gjeresisht   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitimeTue Nov 17, 2009 5:01 am

CHANNELMODES - Modet e Kanalit
_____________________________

p = Dhoma private.
Shembull
./mode #Tiranalive +p
___________________________________________________________________
s = Dhome Sekrete (Dhoma nuk do te shfaqet tek komanda /list.
Shembull
./mode #Tiranalive +s
___________________________________________________________________
i = Hyrja ne dhome lejohet vetem per te ftuarit.
Shembull
./mode #Tiranalive +i
___________________________________________________________________
m = Dhome e Moderuar, vetem perdoruesit me mode +voh mund te flasin ne dhome.
Shembull
./mode #Tiranalive +m
___________________________________________________________________
n = Nuk lejohen mesazhe nga jashte dhomes.
Shembull
./mode #Tiranalive +n
___________________________________________________________________
t = Vetem Operatoret e dhomes mund te ndryshojne topikun e saj.
Shembull
./mode #Tiranalive +t
___________________________________________________________________
r = Dhoma eshte e rregjistruar.
Shembull
./mode #Tiranalive +r
___________________________________________________________________
R = Vetem pseudonimet e rregjistruar mund te futen ne dhome.
Shembull
./mode #Tiranalive +R
___________________________________________________________________
x = Nuk lejohet perdorimi i ngjyrave ANSI ne dhome.
Shembull
./mode #Tiranalive +x
___________________________________________________________________
q = Pronari i dhomes.
Shembull
./mode #Tiranalive +q Asisen
___________________________________________________________________
Q = Nuk mund te besh KICK ne dhome pervecse me U:Lines.
Shembull
./mode #Tiranalive +Q
___________________________________________________________________
O = Dhome vetem per IRCop (vendoset nga Opers)
Shembull
./mode #Tiranalive +O
___________________________________________________________________
A = Dhome vetem per Server Admin | Network Admin | Tech Admin.
Shembull
./mode #Tiranalive +A
___________________________________________________________________
l *numri maksimum i perdoruesbe te lejuar*.
Shembull
./mode #Tiranalive +l 100
___________________________________________________________________
b *nick!user@host* = Vendos BAN.
Shembull
./mode #Tiranalive +b Asisen!tiranalive@Asisen.4566565aol.com
___________________________________________________________________
k *celesi* = Nevojitet celsi qe te hyni ne dhome.
Shembull
./mode #Tiranalive +k Asisen
___________________________________________________________________
o *nickname* = Jep Operator status nje perdoruesi ne dhome.
Shembull
./mode #Tiranalive +o Asisen
___________________________________________________________________
v *nickname* = Jep VOICE status nje perdoruesi ne dhome (Mund te flase edhe neqoftese dhoma eshte +m)
Shembull
./mode #Tiranalive +v Asisen
___________________________________________________________________
a *nickname* = Mbron perdoruesin (Jo kick/drop)
Shembull
./mode #Tiranalive +a Asisen
___________________________________________________________________
e *exception ban* = Exception ban - Ne Qoft se ti perdor ket komand athere useri dhe po pati ban ose akick ne kanal mund te futet ne kanal pa problem
Shembull
./mode #Tiranalive +e Asisen
___________________________________________________________________
h *nickname* = Jep halfop status perdoruesit ne dhome.
Shembull
./mode #Tiranalive +h Asisen
___________________________________________________________________

Mbyllje Privati

Komanda /umode2 +D Mbyll Privatin Tuaj Dhe Asnje Pervec Admin/ircop Smund tju Flasi

____________________________________________________________________

Bashkimi Dy Dhomave

Komanda /mode #Tiranalive +1 +L #shqiperia ben qe te gjith userat qe tentojn te futen tek hapesira futen direkt te shqiperia
____________________________________________________________________

BotServ - Komandat e Botit
__________________________

BotServ mundeson krijimin e Roboteve per te menaxhuar dhomat e serverit, keto komanda mund te shikohen edhe Online ne CHAT duke perdorur komanden /msg botserv help *command*.Roboti futet ne dhoma sa here qe ne to ndodhet nje Perdorues ose me teper../msg botserv botlist Tregon listen e Roboteve te disponueshem per Serverin perkates.
Shembull
./msg botserv botlist
______________________________________________________________________
./msg botserv assign *dhoma* *pseudonimi* Ngarkon nje Robot ne dhomen perkatese, i cili me pas mund te konfigurohet nga Pseudonimi rregjistrues.
Shembull
./msg botserv assign #Tiranalive
______________________________________________________________________
./msg botserv set *dhoma* dontkickops Mbron Operatoret nga debimi automatik i robotit per arsye te ndryshme.
shembull
./msg botserv set #Tiranalive dontkickops
______________________________________________________________________
./msg botserv set *dhoma* dontkickvoices Mbron perdoruesit me VOICE nga debimi automatik i robotit per arsye te ndryshme.
shembull
./msg botserv set #Tiranalive dontkickvoices
______________________________________________________________________
./msg botserv set *dhoma* GREET *on/off* Aktivizon pershendetjen e dhomes nga Roboti(nqs ky opcion eshte inaktiv atehere pershendetja e dhomes do te behet nga CHANSERVER).
shembull
msg botserv set #Tiranalive GREET on
______________________________________________________________________
./msg botserv set *dhoma* FANTASY *on/off* Aktivizon menyren per te perdorur komandat !op !deop !voice etj.. ne dhome nga perdoruesit qe kane nivelet e duhura per ti kryer ato.
shembull
./msg botserv set #Tiranalive FANTASY on
______________________________________________________________________
./msg botserv set *dhoma* SYMBIOSIS *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere Roboti do te jete menaxhuesi kryesor i dhomes per gjithcka si, ndryshimin e modeve te dhomes, debimet dhe pershendetjet e dhomes, etj.
shembull
./msg botserv set #Tiranalive SYMBIOSIS on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* BOLDS *on/off* ttb Aktivizon debimin per shkronjat e theksuara ne dhome. ttb eshte numri i debimive per perdoruesin para se te marre BAN nqs perserit dicka te tille disa here ne dhome.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive BOLDS on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* BADWORDS *on/off* ttb Aktivizon debimin per fjalet e palejuara.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive BADWORDS on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* CAPS *on/off* ttb *numri* *perqindja* Aktivizon debimin per numrin e shkronjave te medha te perdorura ne dhome ose perqindjen e tyre.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive CAPS on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* COLORS *on/off* ttb Aktivizon debimin per ata te cilet perdorin ngjyra per te shkruajtur ne dritaren kryesore te dhomes.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive COLORS on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* FLOOD *on/off* ttb in sec Aktivizon debimin kur ka flood ne dhome, in = rreshta | sec = per sekonda. Ky opcion eshte aktiv automatikisht ne 6 rreshta per 1 sekonde.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive FLOOD on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* REPEAT *on/off* ttb *numri* Aktivizon debimin per perseritjet e nje fjale ose fjalie disa here ne dhome. Numri vendos sa here do ti lejosh perseritjet, ky opcion eshte aktiv automatikisht per 3 perseritje te lejuara.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive REPEAT on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* REVERSES *on/off* ttb Aktivizon debimin per ata te cilet perdorin kthime mbrasht ne dhoma.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive REVERSES on
______________________________________________________________________
./msg botserv KICK *dhoma* UNDERLINES *on/off* ttb Aktivizon debimin per ato qe perdorin tekst te nenvizuar.
shembull
./msg botserv KICK #Tiranalive UNDERLINES on
______________________________________________________________________
./msg botserv BADWORDS Modifikon listen e fjaleve te palejuara ne dhome.
______________________________________________________________________
shembull
./msg botserv BADWORDS #Tiranalive ADD koqe single << Kjo Komand >> Vendos nje fjale ne listen e fjaleve te palejuara. SINGLE qendron per nje fjale te vetme, START nese fjala vazhdon e tille dhe END nese fjala mbaron e tille. Shiko shembullin me poshte:
______________________________________________________________________
./msg botserv BADWORDS *dhoma* DEL *fjala* Heqen nje fjala nga lista.
shembull
./msg botserv BADWORDS #Tiranalive del koqe
______________________________________________________________________
./msg botserv BADWORDS *dhoma* LIST Shikon listen e fjaleve te palejuara.
shembull
./msg botserv BADWORDS #Tiranalive LIST
______________________________________________________________________
./msg botserv BADWORDS *dhoma* CLEAR Pastron te gjitha fjalet e palejuara.
shembull
./msg botserv BADWORDS #Tiranalive CLEAR
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
Universal

Universal


Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 35
Location : Tirane

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: 1.Per tia nderruar userave nickun:   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitimeTue Nov 17, 2009 5:05 am

komanda : /MSG OperServ RAW SVSNICK oldnick newnick :0

Sembull :/msg operserv raw svsnick Daku A-Red-Line :0

2.Per tia nderruar Sherbimeve nickun

komanda : /MSG OperServ RAW :NickServ NICK NickServer

Shembull: /msg operserv raw :NickServ Nick SherbimNickash

3.Per ti bere Sherbimet qe te flasin:

komanda: /MSG OperServ RAW :InfoServ PRIVMSG #Channel :miremengjes!

4.Per ti futur Sherbimet ne kanal & per ti nxjerrur :

komanda per ti futur /MSG OperServ RAW :ChanServ JOIN #Channel .

per ti nxjerrur /MSG OperServ RAW :ChanServ PART #Channel .

Hyrje me mesazh /MSG OperServ RAW :ChanServ JOIN #Channel :Pershendetje te gjithve!

Dalje me mesazh /MSG OperServ RAW :ChanServ PART #Channel :ßye ßye!

5.Per tia nderruar Modet Userave:

komanda : /MSG OperServ RAW SVSMODE user +c-rAa

Shembull :/msg operserv raw svsmode Daku +c-rAa

6.Per te nderruar Modet e Sherbimeve:

komanda : /MSG OperServ RAW :StatServ MODE StatServ -i+oA

7.Per ti futur userat ne kanal & per ti nxjerrur :

per ti futur :./MSG OperServ RAW SVSJOIN User #Channel

shembull :/msg operserv raw svsjoin A-Red-Line #Tiranalive

Per ti nxjerrur /MSG OperServ RAW SVSPART User #Channel
shembull :/msg operserv raw svspart A-Red-Line #Tiranalive

8.Per te krijuar nje services te ri:

komanda : /msg operserv raw nick sherbimiri 1 1 username :

shembull : /MSG OperServ RAW NICK FloodServ 1 1 username host.name.com services.MuhabetLive.com :Realname:

Shenim: Ne bvendin qe shkrune services.Muhabetlive.com duhet te vendosni IRc tuaj.

9.Per tu bere op & founder ne kanale :

Komanda per tu bere OP.

Komanda :/MSG Operserv Mode #Channel +o Nick

shembull : /msg operserv mode #tiranaLive +o nickujuaj

Per tu bere Founder .

Komanda : /MSG Operserv Mode #Channel +a Nick

shembull :/msg operserv mode #Tiranalive +o nickujuaj

10.Operserv Help(Titullat e thjeshte) :

/MSG Operserv Help

Per te hequr dike nga Serveri

Komanda :/Kill Nick arsyja

shembull : /kill nick jo sharje

Per te hequr dike nga serveri qe mos te hy me(Me kete komande nuk mund te hy me ate ip me)

Komanda :/Kline Nick arsyja

shembull :/kline nick mos e bej kete

Per ti futur userat ne kanalin qe doni

Komanda :/Sajoin Nick #Kanal

shembull : /sajoin nick #Tiranalive

Qe tju ndryshoh Hosti juaj ne Whois

Komanda : /SetHost texti tek texti do te shkruni detyren qe keni

Örnek: /SetHost NetAdmin.MuhabetLive.Com

Per ta ditur passin e nje Kanali

Komanda :/Msg ChanServ Getpass #Kanal

Shembull: /msg ChanServ Getpass #Tiranalive
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
Universal

Universal


Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 35
Location : Tirane

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: next   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitimeTue Nov 17, 2009 5:13 am

Per ta ditur passin e nje Nicku

Komanda :/Msg NickServ Getpass Nick

shembull : /msg nickserv getpass nicku

Per ti pare te gjith nickat e regjistruar ne Server

Komanda :/Msg NickServ List *@*

Per ti derguar mesazh gjith Serverit

Komanda :/Msg OperServ Global Mesazhi

Shembull : /msg operserv global Pershendetje te Gjithve

Qe ta beni Nickun tuaj te padukshem

Komanda :/Msg OperServ Raw SvsMode Nick +I

shembull :/msg operserv raw svsmode nickujuaj +I

Per tia nderruar nickat Userave me zor

Komanda :/Msg OperServ Raw SvsNick EskiNick YeniNick :1

shembull : /msg operserv raw sevnick A-Red-Line Plush :1

Per ti futur userat ne kanal me zor :

Komanda :/Msg OperServ Raw SvsJoin Nick #kanal

shembull : /msg operserv raw svs join A-Red-Line #Tiranalive

Per ti futur Sherbimet ne Kanal me zor :

komanda : /Msg OperServ Raw :Service Join #Kanal

shembull :/msg operserv raw :ChanServ join #TiranLIVE

Per ti nxjerrur Sherbimet nga kanali

Komanda : /Msg OperServ Raw :Servis Part #Kanal

shembull : /msg OperServ Raw :Nickserv part #Tiranalive

Per ti Bere qe te flasin :

komanda :/Msg OperServ Raw :Servis PrivMsg #Kanal

kshembull :/msg Operserv raw :MemoServ Pershendetje kanal #Tiranalive

Per ti dhene Operit access per getpass

komandat :/Msg OperServ Admin Add nick

shembulli : /msg operserv admin add A-Red-Line

Per tja hequr accessin e getpass

Komanda :/Msg OperServ Admin Del nick

shembull : /msg operserv admin del A-Red-Line

per ti shikuar operat qe kan access per getpass

Komanda :/Msg OperServ Admin List

Per ti dhene access per Global dhe kline

Komanda :/Msg OperServ Oper Add nick

shembull :/msg operserv oper add A-Red-Line

Per tja hequr accessin per Global dhe kline

Komanda: /Msg OperServ Oper Del nick

shembull :/msg operserv oper del A-Red-Line
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
Universal

Universal


Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 35
Location : Tirane

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: next 2   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitimeTue Nov 17, 2009 5:16 am

Per te pare se kush ka access per global dhe gline ne Server

Komanda :/Msg OperServ Oper List

Per ta freskuar Serverin dhe telnetin

/Rehash (kjo komande behet ne Server)

-----------MEMOSERV----------

1.Per ti derguar mesazh te gjith operve :

komanda : /MSG memoserv opersend mesazhi

2.Per te derguar mesazh tek gjith Services Admins :

komanda /MSG memoserv csopsend mesazhi

3.MemoServ Help(Titullat e thjeshte) :

/MSG Memoserv Help

-------------NICKSERV--------------

1.Per ti ttreguar Sherbimeve qe jeni IRc OP

komanda : /MSG nickserv set ircop on

2.Per ta fshire nje nick,per ta bere Drop :

komanda /MSG nickserv drop nick

shembull /msg nickcserv drop nicku

3.Per te pare per passin e nje Nicku :

komanda /MSG nickserv getpass nick

shembull /msg nickserv getpass useri

4.Per te ndaluar perdorimin e nje Nicku :

komanda /MSG nickserv forbid nick

shembull /msg nickserv forbid nicku

5.Per tia fshire IRC Opin nje Nicku :
komanda /MSG nickserv deop nick

Shembull /msg nickserv deop nicku

6.Per tja fshire pjesen email nje Nicku :

komanda /MSG nickserv remail nick

shembull /msg nickserv remail nicku

7.per ta bere nje Nick qe mos te skadoj kurre mos ti mbaroj afati :

komanda /MSG nickserv unhold nick

shembull /msg nickserv hold Daku

8.Per ta bere nje Nick qe mos te rri gjithmon i regjistruar :

komanda /MSG nickserv unhold nick

shembull : /msg nickserv unhold Daku

9.mos ti perdoret sendpass dhe get pass mbi nick:

komanda /MSG nickserv mark nick

shembull /msg nickserv mark user

10.E kunderrta e numrit 9 :

komanda /MSG nickserv unmark nick

shembull :/msg nickserv unmark nicku

11.NickServ Oper Help :

/MSG nickserv ohelp

12.NickServ Help(Titullat e thjeshte) :

/MSG Nickserv Help
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
Universal

Universal


Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 35
Location : Tirane

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: next3   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitimeTue Nov 17, 2009 5:19 am

KOMANDAT E THJESHTA PER OPER

1.Per te bere Kill dike :

komanda /kill Nick arsyja

shembull :/kill nicku jo sharje ne Peqinicity.tk

2.Per te bere Ban dike ne Server :

komanda /kline Nick

shembull :/kline nicku

3.Mos me i pare mesazhet e hyrjeve dhe daljeve :

komanda /mode Nick -c

shembull /mode EasterneR -c

4.Per ta shtuar dike ne listen AutoKill :

Komanda : /akill Nick koha

5.Mod qe ju ben te padukshem :

Kjo eshte nje komande e rendesishme nuk do jua jap.por mund ta arrini vetem nga Raws

komanda (msg operserv raw svsnick :0) edhe ate boshllekun gjejeni ju Smile

6.Per tu bere Op ne nje Kanal :

komanda /samode #Channel +o Nick

shembull :/samodo #zurna +o nickiniz

7.Mesazh Global :

komanda /MSG OperServ Global Mesazhi

shembull : /msg operserv global pershendetje

8.Per ta larguar userin me Gline :

komanda /gline *@*ip 999 arsyja

9.Per ta futur userin ne Kanal :

komanda :/sajoin Nick #Channel

Shembull :/sajoin Daku #Tiranalive

10.Per ta hequr nga kanali Userin :

komanda :/sapart Nick #Channel

shembull : /spart nicku #Tiranalive

11.per te nderruar hostin tuaj :
Komanda : /sethost kerkesa

shembull : /sethost Admin
Made in Albanian

Kontakt albanian41@gmail.com
____________________________________
Mundesuar nga Klodi 2005
./mode _)_ *!*@*.mibbit.com

/ms read #staff 1
¤¤¤| /ms read #staff 2
¤¤¤| /ms read #staff 3
¤¤¤| /ms read #staff 4
¤¤¤|/ms read #staff 5
¤¤¤| /ms read #staff 6

_________________
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
Sponsored content

Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Empty
MesazhTitulli: Re: Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER.   Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER. Icon_minitime

Mbrapsht në krye Shko poshtë
 
Komanda ROOT,IRCOP,SUPER-ADMIN,NETADMI,AMDIN,OPER.
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Komanda per te hyr ne Chat:
» Publikohen foto super-seksi te Bleona Qeretit

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Universal & Network :: Komanda Script :: Script Shqip-
Kërce tek: