candy Admin
Numri i postimeve : 108 Pikè : 170 Reputacioni juaj : 3 Join date : 01/10/2009 Age : 30 Location : Ku te me teket
| Titulli: Bastet: Kadare me koeficientin më të lartë 1 me 10 Sun Oct 11, 2009 7:04 am | |
| E rrallë: Një sait online bastesh ka ideuar bastin më interesant. Tashmë lojtarët nuk do të gjejnë më se cili kalë, apo cila makinë fiton garën, ata duhet të gjejnë se cili është shkrimtari të cilit do t'i shkojë Çmimi Nobel.
Mes listës është dhe shkrimtari ynë Ismail Kadare, i cili ka dhe koeficientin më të lartë. Sikur të mos mjaftonin të gjitha lojërat e basteve që njohim, tashmë një sait basti onlain (www.landbrokes.com) ka hapur një lotari mjaft interesante.
Ajo ka shënuar emrat e shkrimtarëve që janë pretendentë për Çmimin Nobel dhe njëlloj si në skedina ka shënuar edhe koeficientët fitues për shkrimtarët. Rasti bëhet edhe më interesant për ne, kur në garë është edhe shkrimtari shqiptar, Ismail Kadare. Favorit i bastit është shkrimtari izraelit Amos Oz, i cili ka koeficientin 1 me 4.
Koeficienti 4 është më i ulëti dhe pastaj vijnë duke u rritur, duke arritur deri në koeficientin 10. Këtë koeficient e mban pikërisht shkrimtari ynë i njohur Ismail Kadare, pra nëse ju vendosni bast 10 mijë lek që çmimin Nobel do ta marrë Kadare, nëse Kadare fiton me të vërtetë çmimin mund të fitoni 100 mijë lek, i cili në fakt, për hir të së vërtetës është fitim goxha i mirë.
Lista : Amos Oz 4/1 Assia Djebar 5/1 Joyce Carol Oates 5/1 Herta Miller 7/1 Philip Roth 7/1 Adonis 8/1 Antonio Tabuçhi 9/1 Claudio Magris 9/1 Haruki Murakami 9/1 Ismail Kadare 10/1
| |
|