Universal & Network
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Embelsira online
 
ForumFaqa StartueseGalleryKërkoRegjistrohuidentifikimi

 

 Komanda per te hyr ne Chat:

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Universal

Universal

Numri i postimeve : 166
Pikè : 299
Reputacioni juaj : 2
Join date : 10/09/2009
Age : 31
Location : Tirane

Komanda per te hyr ne Chat: Empty
MesazhTitulli: Komanda per te hyr ne Chat:   Komanda per te hyr ne Chat: Icon_minitimeThu Oct 08, 2009 6:42 am

Njoftim:Pasi keni bere rregjistrimin ne forum dhe doni te hyni ne chat klikoni ne portal dhe ne fund te faqes ju shfaqet nje Network chat,klikoni aty ku thot conect dhe futeni ne nje dhome me pas beni kete komande /join #shqiperia dhe hyni ne chat.tashme po ju jap komandat kryesore dhe shkallet e ndarjes se aksseseve:

Komandat e Nick Serverit:
/nick xhoni (kjo komand e ndryshon nick tuaj e vendosni si te doni une kam marr si shembull xhoni)

/ns register password email (Kjo komand ben te mundur rregjistrimin tuaj si perdorues te nickut me nje password)
/ns register 1234 bedrie_hasani@hotmail.com

/ns set kill on/off (Nese kete komand e vendos on ateher serveri ju jep ju 1 minut kohe per tu identifikur ju si zot i pseudonimit tuaj me pasword,nese nuk e beni nje gje te till ateher serveri ja u kthen nickun ne guest automatikisht)
shembull:/ns set kill on

/ns id pasw (QE ne fillim sa futeni ne server duhet qe te beni identifikimin tuaj me ane te kesaj komande)
shmebull:/ns id 1234

/ns glist (me ane te kesaj komande shikon sa nickname ke ne litste)

/ns alist (pasi beni kete komand te tregon se ne sa kanale ke access dhe cfare nivel accesesh keni)

/ns set password *new pasw* (Me ane te kesaj komande per c'fare do lloj arsyeje mundet te nderroni paswordin e nickut tuaj)

/ns set password xhoni

/ns info Nick (Me ane te kesaj komande merrni te dhenat per nje nick qe deshironi)

shembull:/ns info xhoni

/ns set url *adres* (Me ane te kesaj komande mund te vendosni nje adrese iterneti kur dikush ben per nick tuaj komanden /ns info nick)

shembull:/ns set url www.embelsira.forumsq.net

/ns set email *add email* (Me an te kesaj komande vendosni nje adres emaili)

psh:/ns set nuredin_musta@hotmail.com
/ns set greet *msg* (Me ane te kesaj komande ne dhomat qe hyni nese e beni shfaqet nje mesazh pershendetes)

psh:/ns set greet ''Mir se erdha dhe mir se ju gjeta te gjitheve,uroj qe te kalojme momente te paharruara ne shoqerine tuaj ne min ne vazhdim:)

/ns ghost nick pasw (Jo rrall here ju iken rryma dhe ndodh qe futeni dhe e gjeni aty nickun tuaj,ateher perdoret kjo komand pasi jeni fut ne server me nje nick tjeter dhe i beni kill nickut dhe keni te drejte pastaj qe me ane te komandes /nick xhoni te rivendosni nicku tuaj)

psh:/ns ghost xhoni 1234

Komandat e chan serverit:
Ketu mendoj te jap me kryesoret:

se pari e nis me nivelet nje here
athere ka:nivel 3 ose vop(qe dmth qe nese je i rregjistruar ne kete nivel pasi hyne ne chat dhe beni idetifkimin tuaj merrni nje + automatik nga boti)

nivel 4 qe eshte nivel me gjysem yll edhe kete e merrni pasi identifikoheni dhe keni mundesi qe userat e thjeshte ti coni duke ju dhene +)

Nivel 5 i cili eshte edhe niveli aop (Me ante te ketij niveli ju merrni yll te plote dhe keni te drejte te kontrolloni nivelet me posht jush,gjithashtu keni te drejte te vendosni bane ne ip bane ne nick bane ne nje pjes te hostit etj)

/cs register *chanel* *password* dectriptiction* (Kjo komand sherben per te rregjistruar nje kanal pasi ju keni hyre i pari dhe chan serveri ju emeron ju si aop pasi beni kete komand ju kaloni ne founder te asaj dhome ose pronar i saje,dhe sa her qe te beni komanden /join #dhoma do te merrni pronarin automatik)

psh :/cs register #embelsira 1234 Mirsevini ne kanalin embelsira


/cs id #kanali password (ben te mundur njohjen tuj si founder nga serveri ne nje dhome perkatese nese e dini paswordin e saje)

/cs id #embelsira 1234

/cs set #kanali founder *new nick*(Kjo komand ben te mundur qe te emerosh nje nick tjeter founder,dhe kete komand e ben vetem founderi i cili duhet qe te idetifikoje nickun e tije si fillim dhe te hyje ne dhome)

psh:/cs set #embelsira founder Universal (Pra pronarin e dhomes e merr Universal ne kete rast)

/cs set #kanali password *new password* (Me kete komand ben te mundur ndryshimin e fjalkalimit te kanalit perkates,kete gje e ben ai qe osht founder ose ai qe e di fjalkalimin e vjeter)

psh:/cs set #embelsira password xhoni

/cs info #dhoma (Ashtu si edhe nicku edhe ketu behet i mundur shikimi i informacinit te nje dhome)

/cs info #embelsira

/cs set #kanali desc *pershkrim* (Ketu jepet nje pershkrim per dhomen qe jepet kur behet komanda /cs info #kanali)

psh:/cs set #embelsira ''Mirsevini ne kete kanal ju uroj qendrim te kendshem:)''

/cs set #kanali url (ketu vendos nje adrese qe shikohet ne komanden .cs info #kanali)

psh:/cs set #embelsira www.embelsira.forumsq.net

/cs set #kanali email (Vendos nje adrese email me an te kesaj komande kur dikush merr te dhena mbi dhom,en me ane te komandes /cs info #dhoma)

psh:/cs set #embelsira bedrie_hasani@hotmail.com

./cs set *channel* entrymsg *message* Shkruan nje NOTICE(lajm,mesazh) pershendetjeje nga CHANSERVER* per te gjithe vizitoret qe futen ne dhome.

Shembull

./cs set #Tiranalive entrymsg (Mirsevini Tek Kanali Jone)

______________________________________________________

./cs set *channel* bantype *number* Vendos Masken e BAN(Nxjerrjes) e cila do te perdoret sa here qe CHANSERVER* i nevojitet. Menyrat e Maskes jane si me poshte:

Shpjegim:

0 = *!perdoruesi@domain

1 = *!*perdoruesi@domain

2 = *!*@domain

3 = *!*perdoruesi@*.domain

Shembull:

./cs set #Tiranalive bantype 3 Vendos masken per BAN nga CHANSERVER: *!*perdoruesi@*.domain ne dhomen #Tiranalive.

_______________________________________________________

./cs set *channel* mlock *modes* Vendos MODE/preferencat per dhomen tuaj te cilat mund te jene aktive, inaktive ose te lira. Preferencat per dhomen jane te njejta me komanden /mode *channel* + ose - ku (+) vendos nje opcion aktiv dhe (-) inaktiv. Sidoqofte nese deshironi qe keto preferenca te jene te lira te vendosen automatike nga Serveri perdorni komanden /cs set *channel* mlock. (Per me shume informacion per CS MODE/preferencat e dhomes shikoni online duke perdorur komanden /quote help chmodes).

_______________________________________________________

./cs set *channel* keeptopic *on/off* Nese vendos kete opcion ON(aktiv) atehere Topiku dhomes mbahet mend edhe kur perdoruesi i fundit qe ndodhet ne kanal iken nga dhoma, qe ta c'aktivizoni kete vendos opcionin OFF(inaktiv).

Shembull

./cs set #Tiranalive keeptopic on

./cs set #Tiranalive keeptopic off

_______________________________________________________

./cs set *channel* opnotice *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere SERVERI do te dergoje nje NOTICE/Lajm sa here qe ne dhome perdoret OP/DEOP komanda.

shembull

./cs set #Tiranalive opnotice on

./cs set #Tiranalive opnotice off

_______________________________________________________

./cs set *channel* peace *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere Operatoret nuk do mund te bejne KICK/DEOP/BAN ose te ndryshojne MODE/preferencat per nje Operator i cili ka te njejat ose me te larta nivele aksesi me te.

shembull

./cs set #Tiranalive peace on

./cs set #Tiranalive peace off

________________________________________________________

./cs set *channel* private *on/off* Nese ky opsion eshte aktiv atehere dhoma nuk do te shfaqet ne listen e Dhomave te Serverit e cila shikohet me komanden /cs list.

Shembull

./cs set #Tiranalive private on

./cs set #Tiranalive private off

________________________________________________________

./cs set *channel* restricted *on/off* Kjo komande perdoret per te mbyllur perkohesisht dhomen per arsye modifikimi te saj, c'do Perdorues i cili nuk ka ACC do te behet KICK/BAN automatikisht nga Serveri sapo te futet ne dhome.

Shembull

./cs set *channel* restricted on

./cs set *channel* restricted off

_________________________________________________________

./cs set *channel* secure *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere vetem Perdoruesit te cilet kane rregjistruar dhe identifikuar Pseudonimin e tyre ne Server do te mund ti jipet ACC ne dhome.

Shembull

./cs set #Tiranalive secure on

./cs set #Tiranalive secure off

__________________________________________________________

./cs set *channel* secureops *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere Perdoruesit te cilet nuk jane ne listen e Operatoreve nuk do te mund te marrin OP status ne dhome.

Shembull

./cs set #Tiranalive secureops on

./cs set #Tiranalive secureops off

__________________________________________________________

./cs set *channel* securefounder *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv vetem ai i cili identifikohet me Pseudonimin e FOUNDERIT do te mund te ndryshoje fjalekalimin,sucessor ose te c'rregjistroje dhomen, jo ato te cilet identifikohen me fjalekalimin e dhomes.

Shembull

./cs set #Tiranalive securefounder on

./cs set #Tiranalive securefounder off

___________________________________________________________

./cs set *channel* topiclock *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere CHANSERVER nuk do te lejoje ndryshimin e Topikut pervec se me ane te komandes /topic.

Shembull

./cs set #Tiranalive topiclock on

./cs set #Tiranalive topiclock off

___________________________________________________________

-/cs set *channel* xop *on/off* Aktivizon menyren e XOP Sistemit per CHANSERVER. Neqoftese ju perdorni kete sistem atehere ju duhet te menaxhoni listen e Akseseve ne dhome me ane te VOP/AOP/SOP komandave, ndryshe ju duhet ti menaxhoni ato me ane te Sistemit te Akseseve.

Sygjerim

Nese ju ndryshoni sistemin tuaj te menaxhimit te Akseseve ne XOP c'do nivel me te cilin CHANSERVER ju njeh ne dhome do te ndryshoje keshtu qe ju nuk do te gjeni serish te njejtat nivele neqoftese riktheheni serish ne Sistemin e Akseseve.

Shembull

Nga Komanda /cs aop #Tiranalive add Asisen

Kalon Ne /cs access #Tiranalive add Asisen

_________

Level 3 Eshte Vop

Level 5 Eshte Aop

Level 10 Eshte Sop

_____________________________________________________________

./cs AOP *kanali* ADD *nick* Vendos nje Pseudonim ne Operator listen e dhomes.

Shembull

./cs aop #Tiranalive add Asisen

_____________________________________________________________

./cs AOP *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e Operatorit pseudonimin e vendosur.

Shembull

./cs aop #Tiranalive del Asisen

_____________________________________________________________

./cs AOP *kanali* LIST Tregon listen e Operatoreve.

Shembull

./cs aop #Tiranalive list

_____________________________________________________________

./cs AOP *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e Operatoreve.

Shembull

./cs aop #Tiranalive Clear

_____________________________________________________________

./cs SOP *kanali* ADD *nick* Vendos nje Pseudonim ne SuperOperator listen e dhomes.

Shembull

./cs SOP #Tiranalive ADD Asisen

_____________________________________________________________

./cs SOP *kanali* DEL *nick* Heq nga lista e SuperOperatoreve pseudonimin e vendosur.

Shembull

./cs SOP #Tiranalive Del Asisen

_____________________________________________________________

./cs SOP *kanali* LIST Tregon listen e SuperOperatoreve.

Shembull

./cs SOP #Tiranalive List

_____________________________________________________________

./cs SOP *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e SuperOperatoreve.

Shembull

./cs SOP #Tiranalive CLEAR

_____________________________________________________________(Ne Qoft Se Xop Komand Eshte e Aktivizuar Perdorni Kto Komanda)

_______________________________________________________________

./cs ACCESS *kanali* ADD *nick* *level* Vendos nje Pseudonim ne nivelin perkates te dhomes.

Shembull

./cs ACCESS #Tiranalive ADD Asisen 3 Kjo Komand Shton Vop

./cs ACCESS #Tiranalive ADD Asisen 5 Kjo Komand Shton Aop

./cs ACCESS #Tiranalive ADD Asisen 10 Kjo Komand Shton Sop

______________________________________________________________

./cs ACCESS *kanali* DEL *nick* Heq nga lista e niveleve pseudonimin e vendosur.

Shembull

./cs ACCESS #Tiranalive del Asisen

______________________________________________________________

./cs ACCESS *kanali* LIST Tregon listen e niveleve.

Shembull

./cs ACCESS #Tiranalive LIST

______________________________________________________________

./cs ACCESS *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e niveleve.

Shembull

./cs ACCESS #Tiranalive CLEAR

______________________________________________________________

./cs AKICK *kanali* Mundeson berjen automatike KICKBAN nga CHAN SERVER sa here qe te futen Pseudonimeve ose Adresave abuzuese ne dhome.

______________________________________________________________

./cs AKICK *kanali* ADD *mask* *reason* Mundeson vendosjen ne listen e AKICK, arsyeja do te perdoret sa here qe CHAN Server do ti beje kick personit i cili futet ne kanal dhe ka identitet te njejte me masken e vendosur ne AKICK, nqs nuk vendoset arsye atehere SERVERI do ti beje kick me arsyen automatike: "You have been banned from the channel".

#Shembull

./cs AKICK #Tiranalive add Asisen Jasht (Ky Akick Bllokon Vetem Emrin e perdoruist ne Kanal)

_______________________________________________________________

./cs akick #Tiranalive add Asisen *@F5EBCB32.17799943.3A8DF044.IP Jasht (Ky Akick Bllokon Komplet Ip e Perdoruesit)

_______________________________________________________________

./cs akick #Tiranalive add Asisen@F5EBCB32.17799943.3A8DF044.IP Jasht (Ky Akick Bllokon Userin Me Ident Dhe Ip Ne Qoft Se Ai Se Nderron)

_______________________________________________________________

./cs akick #Tiranalive add *@*.telecomitalia.it Jasht (Ky Akick Do Bllokoj Te Gjith Providerin telecomitalia.it Ne Kanal)

_______________________________________________________________

./cs AKICK *kanali* DEL *NR* Heq nga lista e AKICK.

#Shembull

./cs akick #Tiranalive del 3

_______________________________________________________________

./cs AKICK *kanali* LIST Shikon listen e AKICK.

Shembull

./cs AKICK #Tiranalive LIST

_______________________________________________________________

./cs AKICK *kanali* ENFORCE Forcon AKICK per te gjithe perdoruesit qe kane te njetin identitet me masken ne liste.

Shembull

./cs AKICK #Tiranalive ENFORCE

_______________________________________________________________

./cs AKICK *kanali* CLEAR Kujdes ! Kjo komande i fshin te gjitha Akick ne liste.

Shembull

./cs AKICK #Tiranalive Clear

_______________________________________________________________

./cs DROP *kanali* Ben te mundur c'rregjistrimin e dhomes nga CHAN SERVERI. (Kjo komande perdoret vetem nga FOUNDER i cili duhet te beje identifikimin e tij ne SERVER perpara).

Shembull

./cs DROP #Tiranalive

_______________________________________________________________

./cs SENDPASS *kanali* Dergon fjalekalimin e dhomes tek adresa e e-mail'it te FOUNDER.

Shembull

./cs SENDPASS #Tiranalive

_______________________________________________________________

./cs BAN *dhoma* *nick* *motivi* Vendos BAN tek pseudonimi i dhene ne dhomen perkatese. Neqoftese nuk vendosni dhomen ose pseudonimin ne kete komande atehere CHAN SERVER do ju bej BAN ne te gjitha dhomat qe jeni OP`ed(i ngritur Operator).

#Shembull

./cs ban #Tiranalive Asisen Jasht

_______________________________________________________________

./cs CLEAR *dhoma* MODES Pastron/Rikthen ne origjinalitet modet e vendosura ne dhome.

Shembull

./cs CLEAR #Tiranalive MODES

_______________________________________________________________

./cs CLEAR *dhoma* BANS Pastron dhomen nga te gjitha BANET e vendosura.

Shembull

./cs CLEAR #Tiranalive BANS

_______________________________________________________________

./cs CLEAR *dhoma* VOICES DEVOICE(ul nga VOICE) te gjithe perdoruesit me VOICE status ne dhome.

Shembull

./cs CLEAR #Tiranalive VOICES

_______________________________________________________________

./cs DEOP *dhoma* *nick* DEOP - ul Emrin e dhene ne dhomen perkatese nga qendrimi OP ne kanal. Neqoftese pseudonimi si dhe dhoma nuk vendosen ne kete komande atehere CHAN SERVER do ju beje DEOP ne te gjitha dhomat ku keni akses. (Ju duhet te keni nivel Operatori ne dhome ose aksesi 5+ me te larte qe te kryeni kete komande).

shembull

./cs DEOP #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs DEVOICE *dhoma* *nick* Ul ne DEVOICE perdoruesit qe kane VOICE ne dhome. Neqoftese pseudonimi si dhe dhoma nuk vendosen ne kete komande atehere CHAN SERVER do ju beje DEVOICE ne te gjitha dhomat ku keni akses.

Shembull

./cs DEVOICE #Tiranalive

_______________________________________________________________

./cs INFO *dhoma* ALL Tregon informacionet e rregjistruara ne CHAN SERVER per dhomen perkatese.

Shembull

./cs INFO #Tiranalive all

_______________________________________________________________

./cs INVITE *dhoma* INVITE - Ftohesh nga CHAN SERVER per tu futur ne dhomen perkatese.

#shembull

./cs INVITE #Tiranalive (kjo komand punon vetem nese ti ke acces ne ate dhome)

_______________________________________________________________

./cs KICK *dhoma* *nick* *motivi* Debon pseudonimin e vendosur nga dhoma perkatese. Kujdes !! Neqoftese nuk vendosni Pseudonimin ose dhomen ne kete komande atehere CHAN SERVER do ju bej KICK ne te gjitha dhomat ku keni akses.

Shembull

./cs kick #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs OP *dhoma* *nick* Ngren Operator pseudonimet e dhena ne dhomen perkatese. Neqoftese nuk vendosni dhomen ose pseudonimin atehere CHAN SERVER do ju ngrej OP ne te gjitha dhomat qe keni akses.

Shembull

./cs op #Tiranalive

./cs op #Tiranalive <<<<<<<< kjo komand ju ngren ne aop ne te gjith dhomat qe ju keni access)

_______________________________________________________________

./cs TOPIC *dhoma* *topiku* Ndryshon topikun e dhomes.

Shembull

./cs topic #Tiranalive mirseerdhet te kanali jon

_______________________________________________________________

./cs UNBAN *dhoma* Heq banin e vene kundrejt jush ne dhomen perkatese. (Vetem per Operatoret ose per ato te cilet kane nje nivel 5+ ose me te larte).

Shembull

./cs UNBAN #Tiranalive

_______________________________________________________________

./cs VOICE *dhoma* *nick* Jep VOICE

#Shembull

./cs voice #Tiranalive

./cs voice #Tiranalive <<<<<<<<<< Kjo Komand Ju Jep Voive Ne Te Gjith Dhomat Qe Ju Keni Access)

_______________________________________________________________

./cs VOICE *dhoma* *nick* Jep VOICE pseudonimeve ne dhomen perkatese.

shembull

./cs voice #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs VOP *dhoma* ADD *nick* Vendos nje pseudonim ne listen e VOICE status per dhomen perkatese e cila do te thote qe sa here perdoruesi futet ne dhome do ti jipet automatik voice status nga SERVERI dhe do te kete mundesi te ulet nga voice dhe te ngrihet vete me kete status.

shembull

./cs vop #Tiranalive add Asisen

_______________________________________________________________

./cs VOP *dhoma* DEL *nick* Heq VOP statusin per pseudonimin e dhene ne dhomen perkatese.

shembull

./cs vop #Tiranalive del Asisen

_______________________________________________________________

./cs VOP *dhoma* LIST Shikon listen e pseudonimeve qe kane VOP akses ne dhomen perkatese.

shembull

./cs vop #Tiranalive list

_______________________________________________________________

./cs VOP *dhoma* CLEAR Kujdes !! Kjo komande e fshin te gjithe listen e VOP status ne dhomen perkatese.

shembull

./cs vop #Tiranalive clear

_______________________________________________________________

./cs DEOWNER *dhoma* Heq statusin tuaj si pronar i dhomes perkatese. Kjo komande perdoret vetem nga FOUNDER. Kujdes ! Neqoftese nuk vendosni emrin e dhomes atehere CHAN SERVER do te heqe statusin tuaj ne te gjithe dhomat qe keni akses.

shembull

./cs deowner #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs DEPROTECT *dhoma* *nick* Heq mbrojtjen per pseudonimin e dhene ne dhomen perkatese. Neqoftese nuk vendosni pseudonimin ose dhomen ne kete komande atehere CHAN SERVER do ju heq mbrotjen ne te gjitha kanalet qe keni ACC.

Shembull

./cs DEPROTECT #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs PROTECT *dhoma* *nick* Vendos mbrojtjen per pseudonimin e dhene ne dhomen perkatese. Neqoftese nuk vendosni pseudonimin ose dhomen ne kete komande atehere CHAN SERVER do t`ju heq mbrotje ne te gjitha kanalet qe keni ACC.

shembull

./cs protect #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs DEPROTECT *dhoma* *nick* Heq mbrojtjen per pseudonimin e dhene ne dhomen perkatese. Neqoftese nuk vendosni pseudonimin ose dhomen ne kete komande atehere CHAN SERVER do ju heq mbrotjen ne te gjitha kanalet qe keni ACC.

shembull

./cs deprotect #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs DEHALFOP *dhoma* *nick* Ul nga HALFOP pseudonimin e dhene ne dhome perkatese. Neqoftese nuk vendosni dhomen ose pseudonimin atehere CHAN SERVER do ta kryeje kete komande tek ju.

shembull

./cs dehalfop #Tiranalive Asisen

_______________________________________________________________

./cs HALFOP *dhoma* *nick* Ngren HALPOP pseudonimin e dhene ne dhomen perkatese. Neqoftese nuk vendosni dhomen ose pseudonimin atehere CHAN SERVER do ta kryeje kete komande tek ju.

shembull

./cs halfop #Tiranalive add Asisen

_______________________________________________________________

./cs HOP *dhoma* ADD *nick* Vendos nje pseudonim ne listen e HALFOP, niveli 4.

shembull

./cs hop #Tiranalive add Asisen

_______________________________________________________________

./cs HALFOP *dhoma* DEL *nick/entry number* Fshin nga lista pseudonimin e vendosur ose numrin automatik te dhene nga SERVERI per vendosjen ne liste.

shembull

./cs halfop #Tiranalive del Asisen

_______________________________________________________________

./cs HOP *dhoma* LIST Tregon listen e pseudonimeve qe kane ACC HALFHOP.

shembull

./cs hop #Tiranalive list

_______________________________________________________________

./cs HOP *dhoma* CLEAR Fshin te gjithe listen e pseudonimeve qe kane ACC HALFOP.

shembull

./cs hop #Tiranalive clear

_______________________________________________________________USERMODES Modet e Userit

________________________o = Global IRCop.O = Local IRCop.i = I Padukshem (Nuk tregohet ne perdorimin e komandes /who).w = Mund te shikoje wallop messages.g = Mund te lexoje dhe ti dergoje globops, dhe locops.h = I gatshem er ndihme, IRCOP ndihmues.s = Mund te shikoje lajmet e serverit.k = Shikon te gjitha /KILL qe ekzekutohen.S = Vetem per sherbimet. (Mbrojtje per to)a = Eshte Administrator i Serverit.A = Eshte Administrator i Serverit.N = Eshte Administrator i Networkut.T = Eshte Administrator teknik.C = Eshte CoAdminc = Shikon te gjitha lidhjet dhe shkeputjet(connects/disconnects) ne serverit lokal.f = Shikon lajmerimet e Flood nga Serveri.r = Tregon se pseudonimi eshte i rregjistruar.x = I jep perdoruesit hostname te fshehur.e = Mund te shikoje mesazhet e Serverit qe i dergohen perdoruesve qe kane umode +e.b = Mund te lexoje dhe ti dergoje Chatops.W = (IRCops only) ju tregon kur dikush ben komanden /whois per ju.q = (Services Admins only) Nuk mund t'ju beje kush KICK pervecse me U:Lines.B = (users) Ju shenon ju si BOT.F = (net|tech admin only) Mundeson shikimin e klientave te larget lidhjet dhe mbylljet e tyre.sI = (net|tech admin only) Mundeson hyrjen dhe daljen e padukshme, si dhe mundeson berjen tuaj te padukshem neper dhoma.1 = (IRCops only) Ju shenon si Coder__________________________________________________________________CHANNELMODES - Modet e Kanalit

_____________________________p = Dhoma private.

Shembull

./mode #Tiranalive +p

___________________________________________________________________

s = Dhome Sekrete (Dhoma nuk do te shfaqet tek komanda /list.

Shembull

./mode #Tiranalive +s

___________________________________________________________________

i = Hyrja ne dhome lejohet vetem per te ftuarit.

Shembull

./mode #Tiranalive +i

___________________________________________________________________

m = Dhome e Moderuar, vetem perdoruesit me mode +voh mund te flasin ne dhome.

Shembull

./mode #Tiranalive +m

___________________________________________________________________

n = Nuk lejohen mesazhe nga jashte dhomes.

Shembull

./mode #Tiranalive +n

___________________________________________________________________

t = Vetem Operatoret e dhomes mund te ndryshojne topikun e saj.

Shembull

./mode #Tiranalive +t

___________________________________________________________________

r = Dhoma eshte e rregjistruar.

Shembull

./mode #Tiranalive +r

___________________________________________________________________

R = Vetem pseudonimet e rregjistruar mund te futen ne dhome.

Shembull

./mode #Tiranalive +R

___________________________________________________________________

x = Nuk lejohet perdorimi i ngjyrave ANSI ne dhome.

Shembull

./mode #Tiranalive +x

___________________________________________________________________

q = Pronari i dhomes.

Shembull

./mode #Tiranalive +q Asisen

___________________________________________________________________

Q = Nuk mund te besh KICK ne dhome pervecse me U:Lines.

Shembull

./mode #Tiranalive +Q

___________________________________________________________________

O = Dhome vetem per IRCop (vendoset nga Opers)

Shembull

./mode #Tiranalive +O

___________________________________________________________________

A = Dhome vetem per Server Admin | Network Admin | Tech Admin.

Shembull

./mode #Tiranalive +A

/mode #shqiperia +N kjo mode vendoset nese deshiron qe userat qe hyne ne dhome mos te ndryshojne nicknamin
___________________________________________________________________

l *numri maksimum i perdoruesbe te lejuar*.

Shembull

./mode #Tiranalive +l 100

___________________________________________________________________

b *nick!user@host* = Vendos BAN.

Shembull

./mode #Tiranalive +b Asisen!tiranalive@Asisen.4566565aol.com

___________________________________________________________________

k *celesi* = Nevojitet celsi qe te hyni ne dhome.

Shembull

./mode #Tiranalive +k Asisen

___________________________________________________________________

o *nickname* = Jep Operator status nje perdoruesi ne dhome.

Shembull

./mode #Tiranalive +o Asisen

___________________________________________________________________

v *nickname* = Jep VOICE status nje perdoruesi ne dhome (Mund te flase edhe neqoftese dhoma eshte +m)

Shembull

./mode #Tiranalive +v Asisen

___________________________________________________________________

a *nickname* = Mbron perdoruesin (Jo kick/drop)

Shembull

./mode #Tiranalive +a Asisen

___________________________________________________________________

e *exception ban* = Exception ban - Ne Qoft se ti perdor ket komand athere useri dhe po pati ban ose akick ne kanal mund te futet ne kanal pa problem

Shembull

./mode #Tiranalive +e Asisen

___________________________________________________________________

h *nickname* = Jep halfop status perdoruesit ne dhome.

Shembull

./mode #Tiranalive +h Asisen

___________________________________________________________________Mbyllje PrivatiKomanda /umode2 +D Mbyll Privatin Tuaj Dhe Asnje Pervec Admin/ircop Smund tju Flasi____________________________________________________________________Bashkimi Dy DhomaveKomanda /mode #Tiranalive +1 +L #shqiperia ben qe te gjith userat qe tentojn te futen tek hapesira futen direkt te shqiperia

____________________________________________________________________BotServ - Komandat e Botit

__________________________BotServ mundeson krijimin e Roboteve per te menaxhuar dhomat e serverit, keto komanda mund te shikohen edhe Online ne CHAT duke perdorur komanden /msg botserv help *command*.Roboti futet ne dhoma sa here qe ne to ndodhet nje Perdorues ose me teper../msg botserv botlist Tregon listen e Roboteve te disponueshem per Serverin perkates.

Shembull

./msg botserv botlist

______________________________________________________________________

./msg botserv assign *dhoma* *pseudonimi* Ngarkon nje Robot ne dhomen perkatese, i cili me pas mund te konfigurohet nga Pseudonimi rregjistrues.

Shembull

./msg botserv assign #Tiranalive

______________________________________________________________________

./msg botserv set *dhoma* dontkickops Mbron Operatoret nga debimi automatik i robotit per arsye te ndryshme.

shembull

./msg botserv set #Tiranalive dontkickops

______________________________________________________________________

./msg botserv set *dhoma* dontkickvoices Mbron perdoruesit me VOICE nga debimi automatik i robotit per arsye te ndryshme.

shembull

./msg botserv set #Tiranalive dontkickvoices

______________________________________________________________________

./msg botserv set *dhoma* GREET *on/off* Aktivizon pershendetjen e dhomes nga Roboti(nqs ky opcion eshte inaktiv atehere pershendetja e dhomes do te behet nga CHANSERVER).

shembull

msg botserv set #Tiranalive GREET on

______________________________________________________________________

./msg botserv set *dhoma* FANTASY *on/off* Aktivizon menyren per te perdorur komandat !op !deop !voice etj.. ne dhome nga perdoruesit qe kane nivelet e duhura per ti kryer ato.

shembull

./msg botserv set #Tiranalive FANTASY on

______________________________________________________________________

./msg botserv set *dhoma* SYMBIOSIS *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere Roboti do te jete menaxhuesi kryesor i dhomes per gjithcka si, ndryshimin e modeve te dhomes, debimet dhe pershendetjet e dhomes, etj.

shembull

./msg botserv set #Tiranalive SYMBIOSIS on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* BOLDS *on/off* ttb Aktivizon debimin per shkronjat e theksuara ne dhome. ttb eshte numri i debimive per perdoruesin para se te marre BAN nqs perserit dicka te tille disa here ne dhome.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive BOLDS on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* BADWORDS *on/off* ttb Aktivizon debimin per fjalet e palejuara.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive BADWORDS on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* CAPS *on/off* ttb *numri* *perqindja* Aktivizon debimin per numrin e shkronjave te medha te perdorura ne dhome ose perqindjen e tyre.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive CAPS on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* COLORS *on/off* ttb Aktivizon debimin per ata te cilet perdorin ngjyra per te shkruajtur ne dritaren kryesore te dhomes.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive COLORS on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* FLOOD *on/off* ttb in sec Aktivizon debimin kur ka flood ne dhome, in = rreshta | sec = per sekonda. Ky opcion eshte aktiv automatikisht ne 6 rreshta per 1 sekonde.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive FLOOD on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* REPEAT *on/off* ttb *numri* Aktivizon debimin per perseritjet e nje fjale ose fjalie disa here ne dhome. Numri vendos sa here do ti lejosh perseritjet, ky opcion eshte aktiv automatikisht per 3 perseritje te lejuara.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive REPEAT on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* REVERSES *on/off* ttb Aktivizon debimin per ata te cilet perdorin kthime mbrasht ne dhoma.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive REVERSES on

______________________________________________________________________

./msg botserv KICK *dhoma* UNDERLINES *on/off* ttb Aktivizon debimin per ato qe perdorin tekst te nenvizuar.

shembull

./msg botserv KICK #Tiranalive UNDERLINES on

______________________________________________________________________

./msg botserv BADWORDS Modifikon listen e fjaleve te palejuara ne dhome.

______________________________________________________________________

shembull

./msg botserv BADWORDS #Tiranalive ADD koqe single << Kjo Komand >> Vendos nje fjale ne listen e fjaleve te palejuara. SINGLE qendron per nje fjale te vetme, START nese fjala vazhdon e tille dhe END nese fjala mbaron e tille. Shiko shembullin me poshte:

______________________________________________________________________

./msg botserv BADWORDS *dhoma* DEL *fjala* Heqen nje fjala nga lista.

shembull

./msg botserv BADWORDS #Tiranalive del koqe

______________________________________________________________________

./msg botserv BADWORDS *dhoma* LIST Shikon listen e fjaleve te palejuara.

shembull

./msg botserv BADWORDS #Tiranalive LIST

______________________________________________________________________

./msg botserv BADWORDS *dhoma* CLEAR Pastron te gjitha fjalet e palejuara.

shembull

./msg botserv BADWORDS #Tiranalive CLEAR

Mundesuar nga Universal,ju uroj fat dhe kini durim sepse do tja dalim se bashku,per c'do paqartesi qe te keni me kontaktoni ne emailin tim ose me nisni mesazh privat ne forum email tim eshte ky kampionbizhga@hotmail.com ju faleminderit!!!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
https://embelsira.forumsq.net
 
Komanda per te hyr ne Chat:
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Universal & Network :: Komanda Script :: Script Shqip-
Kërce tek: